advies bij ontvlooien

Over teken

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in hond, kat, teken

Teken zijn spinachtigen, die zich vasthaken bij honden en katten (maar soms ook bij de mens!) om hun bloed te zuigen. Ze hebben dit bloed nodig om zich te kunnen ontwikkelen en voortplanten. Om de kans te verkleinen dat teken ziekten overbrengen op uw kat of hond, kunt u het beste kiezen voor een middel dat teken zowel afweert als doodt.

Help ik zie nog vlooien na behandeling met een vlooienmiddel!

Help ik zie nog vlooien na behandeling met een vlooienmiddel!

Het kan voorkomen dat na behandeling met vlooienbestrijdingsmiddelen zoals Advantage, Frontline of Effipro nog levende vlooien gezien worden op de hond of kat. Dit kan te maken hebben met de mate van vlooienbesmetting. Er is namelijk nog al een verschil tussen of uw hond of kat last had van een enkele vlo of dat er spraken was van een vlooienplaag.

Over vlooien

Over vlooien

Vlooien zijn kleine insecten, die bloed van honden en katten zuigen door ze te bijten. Dit is nodig zodat ze zich kunnen voortplanten. De vrouwelijke vlo legt tot 50 eitjes per dag. Deze vallen in de omgeving en er komen larven uit die zich in verstoppen in kieren en spleten. De larve ontwikkelt zich tot pop en van daar tot volwassen bloedzuigende vlo. Hiermee zit 5% van het vlooienprobleem op uw huisdier. En maar liefst 95% in de omgeving.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »