Advies bij de bestrijding van vlooien

Een goede (preventieve) behandeling tegen vlooien is belangrijk. Maar hoe werkt dat eigenlijk?

Vlooien in huis

Vlooien in huis is een vervelend probleem. Gelukkig zijn er goede middelen om van het vlooienprobleem af te komen. Het is een grondige klus die je als je er echt van af wilt zijn na een vier weken weer moet herhalen.

Vlooien bestrijden 

De bestrijding van vlooien is relatief eenvoudig, maar het dient wel grondig te gebeuren. De eerste stap is om het huis volledig te zuigen. Het kleed, de bank en ook tussen de kussens. Vergeet geen stoffige hoekjes of onder de bank! Heeft u een hond die regelmatig in de auto gaat? Vergeet deze dan ook niet uit te zuigen. Uiteraard moet de hond of kattenmand er ook aan geloven. Deze kan je ook buiten (niet pal voor de deur!) uitkloppen. Zo ben je gelijk van een hoop mogelijke eitjes verlost. De beste manier is om vervolgens de stofzuigerzak ook weg te gooien. Dweilen is juist niet aan te raden, vocht trekt in de hoekjes en voegen, wat vlooien heerlijk vinden.
Vergeet niet je huisdieren te behandelen met vlooiendruppels, anders hebben de vlooien een heerlijke broedplaats! 

Spray voor in huis

Als je echt hardnekkige problemen hebt, of gewoon zeker wil zijn van een goede werking, gebruik dan een omgevingsspray. Deze sprays zijn ook natuurvriendelijk beschikbaar. Een omgevingsspray dood eventueel gemiste vlooien, poppen en geeft eitjes geen kans. Lees goed de gebruiksaanwijzing op de spray. Tijdens de behandeling is het aan te raden om kinderen en huisdieren niet in huis te hebben. Ook moet u de spray absoluut niet op uw dier gebruiken!
Een spray heeft een langdurige werking, van 4 weken tot 6 maanden (Fleegard)!
 

Om het op te sommen, hieronder een aantal handvatten voor een goede behandeling tegen vlooien.

  1. Maak het huis grondig schoon, stofzuig alle oppervlakken.
  2. Behandel uw huisdieren preventief.
    Dit kan met bijvoorbeeld anti vlo druppels voor katten of voor honden
  3. Het is belangrijk het juiste interval aan te houden zodat weer op tijd behandeld wordt. Ter voorkoming van vlooienproblemen is een behandeling van 1 x per maand raadzaam. Bij een vlooienplaag is een éénmalig behandeling te weinig (denk aan de eitjes). Behandel dan al uw katten en honden minimaal 1x per maand gedurende minstens 3 maanden. Langer behandelen kan nodig zijn.
  4. Behandel altijd alle honden en katten in huis tegelijkertijd!
  5. Behandel zonodig de omgeving met een daarvoor geschikte omgevingsspray (zoals Bolfo Fleegard Spray, Sectolin Vlo & Mijt of Virbac Indoor-X). Denk daarbij naast het tapijt en kleden in huis ook aan honden- en kattenmanden, uw bank, bed en zelfs bekleding van uw auto als de hond of kat meereist.
  6. Was kussens, dekens, en eventueel de overtrek van de mand van uw kat en/of hond.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »