Advantix

Advantix
Advantix kan worden gebruikt voor de preventie en bestrijding van vlooien en teken bij honden. Het is een snelwerkend middel dat teken, vlooien, vlooienlarven en luizen doodt. Daarnaast heeft het een afwerende werking tegen teken, muggen, zandvliegen en vliegen. 

Er zijn 4 varianten leverbaar in verpakkingen met 4 of 6 pipetten geschikt voor:
  • Honden met een lichaamsgewicht van 1.5 - 4 kg: Advantix 40/200
  • Honden met een lichaamsgewicht van 4 - 10 kg: Advantix 100/500
  • Honden met een lichaamsgewicht van 10 - 25 kg: Advantix 250/1250
  • Honden met een lichaamsgewicht van 25 - 40 kg: Advantix 400/2000

Voor honden zwaarder dan 40 kg dient de geschikte combinatie van pipetten gebruikt te worden.

Advantix is en anti-vlooienmiddel en tekenmiddel in spot-on vorm (druppels op de huid) en wordt aangebracht met een pipet.
Het is van groot belang om te voorkomen dat een teek uw hond kan bijten. Teken zijn namelijk dragers van ernstige ziektes, zoals de ziekte van Lyme. Zolang ze zich niet vasthechten, kunnen ze die kiemen niet overbrengen op uw hond, en blijft deze gezond. Teken die op de vacht van een met Advantix behandelde hond terechtkomen, reageren als of ze op een hete plaat lopen. Dit is het zogenoemde hot-feet effect. Ze hebben hierdoor geen tijd om zich vast te hechten en vallen op de grond, waar ze sterven.
Advantix is ook werkzaam na blootstelling aan water. Het is echter aan te raden uw hond na het aanbrengen van de pipet niet direct te wassen.

LET OP! Advantix mag uitsluitend bij honden gebruikt worden.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »