Ontvlooien van de kat

Bijna alle katten hebben wel eens last van vlooien. Dat is vervelend voor de kat en u wilt er natuurlijk snel wat aan doen. Een goede vlooienbestrijding is essentieel, want vlooien kunnen zich enorm snel vermenigvuldigen en als u eenmaal last heeft van een vlooienplaag is het erg lastig om hier weer vanaf te komen. Gelukkig zijn er veel goedwerkende en veilige producten waarmee u uw kat en zijn omgeving niet alleen kunt behandelen, maar ook kunt beschermen.

Effectieve behandeling tegen vlooien
Omdat de levenscyclus van de vlo kan variëren van 2 weken tot meerdere maanden, kan het enkele maanden duren alvorens de cyclus is doorbroken. Daarom dient u maandelijks alle dieren binnen uw huishouden gelijktijdig te behandelen met het juiste product voor het gewicht en de volledige dosering gedurende tenminste 3 maanden. 

Behandel ook de omgeving
Maar wist u dat maar liefst 95% van het vlooienprobleem in de omgeving van uw kat zit?! Hierdoor is het belangrijk om ook de omgeving waarin de kat leeft regelmatig onderhouden met producten tegen vlooien. Voor een effectieve bestrijding van vlooieneitjes en -larven dient u ook de ligplaatsen van uw kat alsmede de directe omgeving te behandelen. Dit kunt u zeer effectief doen met een omgevingsspray.


Heeft de kat vlooien? Vergeet dan niet tegen wormen te behandelen!
Heeft je kat vlooien? Een lintwormbesmetting bij katten verloopt via de vlo! Behandel de kat dan niet alleen tegen vlooien, maar geef de kat ook een wormenkuur. Speciaal hiervoor heeft Ontvlooien.nl meerdere ontwormingsmiddelen van merken als Milbemax, Drontal en Panacur in het assortiment.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »